Frivillige bygger fiskerhuse

Det fjerde og sidste esehus ved Nymindegab er ved at blive bygget af frivillige. De gør det for at bevare en barsk lokal historie

Tækkeren Pete Hansen er i fuld gang. Det gode vejr skal udnyttes. Han er en af de frivillige, der gerne arbejder for at bygge de gamle esehuse - fiskerhuse. For at bevare mindet om den storhedstid, der var her engang.

- Det var her karle og piger fra gårdene kom om sommeren for at supplere deres indtægter. Mændene roede ud for at fange fisk, kvinderne sørgede for at sætte kroge på linerne og for at tilberede fisken, når den kom i land, fortæller Bent Poulsen, der er formand for V6's Venner i Nymindegab.

Set gennem vore dages øjne har det været en fattig og lidt barsk tid. Der var ikke just mange bekvemmeligheder i esehusene. En brændeovn måtte sørge for varmen.

De frivillige arbejder uden aanden støtte end den, de får fra lokale sponsorer. Der er ingen offentlige midler. På trods af at stedet ifølge Bent Poulsen tiltrækker små 40.000 turister. De kan så støtte arbejdet ved at putte penge i en bøje på stedet.

En gang var her i storhedstiden 75 esehuse. De frivillige er ved at bygge det fjerde og sidste. Der er rejsegilde om 14 dages tid.