Frivillige puster nyt liv i forladt sommerland

Frivillige kræfter i gang med at renovere den gamle park, og det har givet pote, da lauget har modtaget 625.000 støttekroner

I dag rullede de ind med motorsav og gummiged. Der skal nemlig ryddes op i det gamle Varde Sommerland.

- Vi er 35-40 mennesker i gang, siger Lasse Frøkjær, bestyrelsesmedlem Sommerlandslauget Varde.

- Det vi er i gang med i dag, er at rydde ud mod åen og fjerne noget buskads, tilføjer han.

De frivillige arbejdskræfter var i dag i gang i Varde.
De frivillige arbejdskræfter var i dag i gang i Varde.
Foto: Pia Thordsen, TV SYD

Varde Sommerland lukkede i 2002. De næste ti år stod parken næsten helt uberørt som en stor tilgroet jungle i midten af Varde.

- Det er jo forfaldet i en 10-12 år, hvor det bare er groet til, så nu begynder vi lige så stille at åbne, siger Lasse Frøkjær. 

Først i 2012, ti år senere, begyndte der at ske noget. Sommerlandslauget Varde, der bestod af frivillige ildsjæle, begyndte at arrangere oprydningsdage i den gamle park. Deres ambition er at forny parken og lave et aktivitetsspot med blandt andet bænke og legeplads.

- Det er imponerende, at frivillige kræfter kan rykke så meget. Vi bliver hver gang overraskede over, hvor meget 30 mand kan nå på fire timer, siger Lasse Frøkjær.     

Sommerlandslauget arrangerer arbejdsdage seks gange om året . På arbejdsdagene kommer en bred vifte af folk, der alle har et tilfælles: De er ildsjæle, der vil gøre den gamle park til et attraktivt sted. 

quote

Jeg synes, det er en belønning til hele Sommerlandslauget

Lasse Frøkjær, bestyrelsesmedlem Sommerlandslauget Varde

Og frivillighed betaler sig. Lauget har netop modtaget 625.000 støttekroner fra Realdania, der uddeler penge til frivillige ildsjæle.

- Jeg synes, det er en belønning til hele Sommerlandslauget, siger Lasse Frøkjær.

Sommerlandslauget arbejder kun i den sydlige del af den gamle Varde Sommerland. I den nordlige del vil vi bevare naturen, som den er.