Frivillige redder svømmehal

Selvom Vesterhavet ligger lige i baghaven, vil borgerne i Nørre Nebel beholde deres svømmehal. Og med over 700 frivillige arbejdstimer er det lykkedes.

Politikerne sendte svømmehallen til tælling sidste år. Der var ikke penge til den. Men borgerne ville det anderledes - og den 24. oktober genindvies svømmehallen.

Utætte rør

Der er sved på panden i baderummet i Nørre Nebel Svømmehal. Her knokler frivillige med at renovere omklædningesrummene. Jørgen Cramon er pensioneret tømrer. Han har en ekstra god grund til at stille sine hænder til rådighed. Han gør det for børnenes skyld.

Efter 35 år var svømmehallen nedslidt. Rørene, der ledte vand ind i bassinet, var utætte, og hallen havde et kæmpe vandspild. Det var for dyrt for kommunen at reparere. Derfor besluttede politikerne, at hallen skulle nedlægges.

Folkelig opbakning

Men med den folkelige opbakning til svømmehallen, lykkedes det politikerne at finde fem millioner. Det rækker til at renovere bassinet og de tekniske installationer. Og de bliver lavet af håndværkere.

Men der var ikke penge til omklædningsrummene. Men dem skaffe lokal-befolkningen. Bl.a. fra fonde og virksomheder. Og om to uger holdes en husstandsindsamling i Nørre Nebel.