Frivillige uddannes til at hjælpe beredskabet med de store opgaver

I weekenden sidder tyve frivillige på skolebænken for at lære både førstehjælp og brandslukning, så de snart kan indgå i et korps af frivillige hos TrekantBrand.

quote

 Vi har brug for et korps af cirka 140 frivillige for at kunne varetage alle de opgaver, der er, og derfor er vi hele tiden i gang med at uddanne folk, der har lyst til at være med i vores team af frivillige.

Kristian Müller, beredskabsinspektør, TrekantBrand

TrekantBrand har et korps af frivillige hjælpere, der både kan førstehjælp og slukke ildebrande, og som rykker ud, når Beredskabet har brug for dem. 

- Det er typisk, at vi har brug for vores frivillige ved store arrangementer som koncerter og sportsstævner, siger beredskabsinspektør Kristian Müller, fra TrekantBrand. 

I weekenden er tyve frivillige samlet på Beredskabscenter Gudsø ved Fredericia for at få en grundig indføring i både førstehjælp og beredskabsopgaver.

- Vi har brug for et korps af cirka 140 frivillige for at kunne varetage alle de opgaver, der er, og derfor er vi hele tiden i gang med at uddanne folk, der har lyst til at være med i vores team af frivillige, siger Kristian Müller.

Opgaverne som de frivillige skal hjælpe med, er alt fra at kunne etablere strøm og lys på skadessteder til at rykke ud, når stormen raser, og træerne vælter. De skal også kunne hjælpe med indkvartering af nødstedte bilister under for eksempel en snestorm.