TV der bevæger dig

Frokost med russisk inspiration

Frokostmenuen var russisk inspireret.

Regentparret ankommer til Stensballegård Golf.

1 af 2

Horsens havde i slutningen af 1700-tallet en række medlemmer af det russiske hof boende. Og deres ophold har inspireret til den frokost, som regentparret indtog på Restaurant Stensballegaard Golf.

Frokostmenuen består af råvarer, der er karakteristiske for det russiske hofs varierede madkultur med masser af fisk og fjerkræ. Til forret er der således dampede aborrer, mens hovedretten er stegte kyllinger med ærter og blomkålsbuketter i smørbolle samt små gulerødder.  

Husholdningsregnskab

Byarkivar Bodil Møller-Knudsen har bistået Restaurant Stensballegaard Golfs kok med at sammensætte en historisk korrekt menu til lejligheden.

Da det russiske hof i sine år i Horsens førte minutiøst husholdningsregnskab ved man ganske meget om, hvad der blev spist i de royale stuer. Denne viden har Bodil Møller Knudsen samlet i bogen, "Maden ved taffelbord, kammerbord og køkkenbord - Madvarer og madvaner ved det russiske hof i Horsens 1780-1807".

Bogen er udgivet af Horsens Museum og Byarkivet i Horsens i 2006.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden