Frostgrader i Camp-Let

En kortege på 25 Camp-Let entusiaster tørner i dag ud fra Rødekro. Målet er skiferie i Østrig - helt uden hotel.

Ski, pas, hue og vanter... Og Camp-Let'en. Et usædvanligt punkt at skrive på pakkelisten til skiferien, men det er ikke desto mindre hvad 25 danske Camp-Let entusiaster har gjort. I aften drager de mod Østrig for at nyde frostgraderne på ski - og i camp-let.

Friskbagt brød i teltet

Det er ikke kun danskere, der har mod på det kolde vejr under primitive forhold. I alt mødes 43 skiløbere med deres små trailer-telte i Østrig. Nogle med mere udstyr end andre.

- Jeg ved, at der kommer nogle tyskere, der har tænkt sig at sove helt uden varme i teltet. God fornøjelse til dem da! Men der er også nogle, der har liret Camp-Let'en en del, så der for eksempel kan bages frisk brød i en ovn hver eneste morgen, fortæller Hans Jørgen Nissen, der skal med på turen for tredje år i træk.

16 graders frost

Selv kom Hans Jørgen Nissen med på dillen på grund af en intern vittighed på arbejdet, da han selv var sælger for Camp-Let. Han og nogle venner ville bede om fri til at tage på skiferie, og chefen ville gerne give fri, hvis de lovede at foretage turen i Camp-Let. Som sagt så gjort.

- Der var 20 graders frost, og vi var fuldstændig uforberedte. Jeg svor dengang, at det ville jeg aldrig gøre igen! Men nu er vi bedre forberedt, så selvom de lover minus 16 grader, så skal det nok blive godt, siger Hans Jørgen Nissen.

På turen uddeler alle deltagerne årlig præmie, der går til turens største Camp-Let entusiast.