Frygt i Ribe for fremtiden med ny politistruktur

Borgere vil samle protestunderskrifter, og butiksejer frygter det værste.

Tænk sig, hvis man skal stå alene med en tyveknægt i forretningen, og politiet bare er alt for lang tid om at komme.

Det er sådan en situation, butiksfolkene i Ribe frygter at stå i fra nytår. Til den tid vil der ikke længere være nogen politipatrulje, der rykker ud fra stationen på Tagensvej. De vil i stedet køre ud fra Esbjerg.

Ved årsskiftet får Syd- og Sønderjyllands Politi nemlig en ny struktur. Den samler efterforskning og sagsbehandling på tre områdecentre på politistationerne i Haderslev, Sønderborg og Esbjerg, mens der vil være færre politifolk på de mindre lokalstationer og altså bl.a. ingen patruljevogne i Ribe.

Det bekymrer butiksejer Keld Vestergaard. Han ejer tøjbutikken Mister på Saltgade.

- Jeg frygter, at det tager for lang tid, før de kommer, hvis der bliver indbrud, eller hvis vi selv tilbageholder en tyv, siger indehaver af tøjbutikken Mister i Ribe, Keld Vestergaard. 

Fra nytår vil politipatruljer ikke længere rykke ud fra Ribe. 
Fra nytår vil politipatruljer ikke længere rykke ud fra Ribe. 

Men frygten er ubegrundet, siger politiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Kaj Nielsen.

- Patruljerne vil køre i Ribeområdet på samme måde, som de gør det i dag, og borgerne vil ikke mærke nogen forskel. Det er sådan set lige meget, hvor de kommer fra, bare de kommer, og det gør de, siger Kaj Nielsen.

quote

Frygten er ubegrundet.

 Kaj Nielsen, politiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Også cafeejer Poul Anker og pensionist Hans Jørgensen frygter ligesom butiksejer Keld Vestergaard for den patruljeløse tid efter nytår. De vil kæmpe for, at de fortsat skal rykke ud fra stationen på Tagensvej, og de forbereder en underskriftindsamling imod tabet.

- Vi føler os utrygge. Der breder sig en følelse af usikkerhed, siger de, og de tilføjer, at betjentene mister lokalkendskab, når de kommer fra en anden by.