Frygter ikke omlægning af mediestøtte

Regionens største avis, JyskeVestkysten, frygter ikke den omlægning af mediestøtten, som et udvalg lægger op til. Udvalget foreslår, at netmedier også skal have støtte.

I dag gives mediestøtte som støtte til distributionen af aviser. Både betalte og gratisaviserne. Men nu foreslår Mediestøtteudvalget, som har fhv. finansminister Henning Dyremose som formand, at støtten gives efter antallet af f.eks. journalister.

Baseret på produkt

Ændringen skal bøde på, at de medier, som unge bruger, ikke får støtte i dag. Og netop ungdommens store forbrug af internet-baserede medier har været en afgørende faktor for udvalgets forslag.

- Det synes jeg faktisk er en god ide, siger chefredaktør Peter Orry, JydskeVestkysten til tvsyd.dk. Jeg synes, det er bedre, at støtte-ordningen er baseret på indhold end på at støtte omdelingen af trykte aviser.

Samme andel

Han mener ikke, at det vil ramme JydskeVestkysten, hvis støtte fordeles f.eks. efter antallet af journalister. Heller ikke selv om JydskeVestkysten har afskediget ca. 15 pct. af journalisterne gennem de senere år.

- Det har de andre aviser jo også, siger han. Så vores andel af journalister er næppe faldet i forhold til resten af landet. Så jeg regner ikke med, at en ændre støtte-ordning på den måde vil have negativ indflydelse på JydskeVestkysten.

Demokratistøtte

Fredag offentliggjorde udvalget rapporten "Demokratistøtte - fremtidens offentlige mediestøtte".

Rapporten præsenterer tre mulige modeller for fremtidens mediestøtte: En, der fordeler pengene mellem de platforme, vi kender i dag. En der fordeler uafhængigt af platform og en, der kombinerer de to modeller.

Udvalget mener ifølge Dyremose, at den sidste model "bedst sikrer både de eksisterende medier og udvikling af nye medier".

- Mediestøtten er en demokratistøtte, og den har bred politisk tilslutning. Udvalget har fra første færd haft mediernes demokratiske samfundsmæssige funktion som ledestjerne, siger Henning Dyremose og tilføjer:

- Også borgernes ændrede medievaner - herunder de unges brug af nye medier - har spillet en central rolle i udvalgets overvejelser.