Frygter sladder-sider kan føre til selvmord

Digital mobning kan få fatale følger. F.eks. selvmord. Effekten af sladder på Facebook er massiv, og den skal stoppes, mener formanden for Børnerådet, Per Larsen.

Diana Mose Olsen, udvalgsformand i Esbjerg (SF), mener ikke, at Facebook-sladder adskiller sig fra den mobning, der er foregået tidligere.

- Men det bliver ved, og jeg frygter, hvad det kan føre til? I det værste af det værste måske selvmord, siger hun til TV SYD.

Formanden for Børnerådet, den tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, er glad for den fokus, som bl.a. Esbjerg Kommune sætter på problemet.

- Vi kan ikke afskaffe sladder. Børn og voksne sladrer, men effekten af den digitale mobning er så massiv, at der må sættes fokus på det, sagde han i TV SYD til aften.

Han understreger, at det er meget vigtigt, at forældre tør tage snakken med deres børn om, hvordan man opfører sig i de sociale medier ? og i det hele taget.

- Der er jo to ofre. Dels den, som der sladres om, og dels den, som lægger sladderen ud. Den pågældende person må jo mistrives ganske forfærdeligt, når vedkommende kan have så dårlig opførsel. Og hvis der ikke bliver grebet ind, så kan det få katastrofale følger.

TV SYD har talt med en af de unge i Haderslev, som har været offer for Facebook-sladderen, Søren Kaad:

- Jeg synes det er lidt latterligt, siger han om sladderen. Og det går mig ikke så meget på, fordi jeg ved, at jeg ikke har gjort det.

Men han synes, at sladderen rammer anderledes, end hvis den bliver råbt i skolegården. På Internettet bliver det stående.