TV der bevæger dig

Fryser startede brand i gammel biograf

Fra branden i den gamle biograf i Tønder tidlig lørdag morgen (Foto: Local Eyes)

En fryser var årsag til branden i Tønders gamle biograf natten tidligt onsdag morgen, hvor seks beboere måtte evakueret.

Politiet brandteknikere havde mistanke til to elektriske apparater i loftsrummet, hvor branden brød ud: En vaskemaskine og en fryser. Og efter undersøgelserne er teknikerne ikke i tvivl: En kondensator i fryseren er brændt sammen - og her er branden opstået.

Kraftig dør bremsede ild

- Alle frysere har sådan en kondensator, men vi kan ikke sige noget om, det er farligt, siger Svend Erik Paulsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved branden i ejendommen Vestergade 19 udbrændte loftsrummet. Men loftsrummet var adskilt fra taglejligheden med en kraftig dør, som bremsede branden så længe, at alle kunne reddes ud af bygningen.

Brandårsagen i Tønder er tilsyneladende den samme, som når fjernsyn pludselidg bryder i brand. For år tilbage oplevede man adskillige brande, hvor gammeldags fjernsyn med billedrør pludselig brød i brand.

Dengang advarede brandeksperter om, at store mængder støv i fjernsynene kunne antænde, når kondensatoren brændte sammen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden