Fryser startede brand i gammel biograf

En fryser var årsag til branden i Tønders gamle biograf natten tidligt onsdag morgen, hvor seks beboere måtte evakueret.

Politiet brandteknikere havde mistanke til to elektriske apparater i loftsrummet, hvor branden brød ud: En vaskemaskine og en fryser. Og efter undersøgelserne er teknikerne ikke i tvivl: En kondensator i fryseren er brændt sammen - og her er branden opstået.

Kraftig dør bremsede ild

- Alle frysere har sådan en kondensator, men vi kan ikke sige noget om, det er farligt, siger Svend Erik Paulsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved branden i ejendommen Vestergade 19 udbrændte loftsrummet. Men loftsrummet var adskilt fra taglejligheden med en kraftig dør, som bremsede branden så længe, at alle kunne reddes ud af bygningen.

Brandårsagen i Tønder er tilsyneladende den samme, som når fjernsyn pludselidg bryder i brand. For år tilbage oplevede man adskillige brande, hvor gammeldags fjernsyn med billedrør pludselig brød i brand.

Dengang advarede brandeksperter om, at store mængder støv i fjernsynene kunne antænde, når kondensatoren brændte sammen.