TV der bevæger dig

Fugle tæppebomber firma med lort

02:05

Se hele indslaget her.

De ansatte i IAT må meget ofte vaske deres bil på grund af ternernes ekskrementer . Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Den sorte bygning har overtalt hvide striber efter ternernes "angreb".

1 af 3

Fredede terner flyver pendulfart mellem firma på Esbjerg Havn og Vadehavet, mens deres ekskrementer hagler ned over bygninger, biler og ansatte.

IAT står der lige så fint med røde bogstaver på den sorte bygning. Firmaets havnekontor på Vestkraftvej på Esbjerg Havn er kun halvandet år gammelt. Og den var sikkert pæn en gang. Siden har en koloni af havterner sendt tusinder af ekskremeneter ned over bygningen, der har utallige hvide streger ned ad facaden.

- Det er en situationen, vi er meget trætte af, siger Base & Operations ManagerJens-Peter Broberg og peger hen på et vindue, der er overskidt.

- Se for eksempel bare der, siger han.

Også de ansattes biler, der holder lige udenfor, modtager havternernes klatter. En af firmaets biler står med fem-seks hvide klatter på forruden.   

Den sorte bygning har overtalt hvide striber efter ternernes "angreb".

 

- Den har kun stået her et par timer, siger key Account Manager Jørgen Daugaard Pedersen. og slår ud med armene.

De ansatte må vare sig, når de går udenfor.

Annika Mols Blicher har lige været ude med papirer til en chauffør. Hun har altid slået jakkens hætte op, så klatterne ikke rammer hendes hår. Men hun nåede at blive ramt to gange på kort tid.

- Jeg blev ramt her, siger hun og peger på buksebenet og  fortsætter:

- Den første så jeg faktisk komme ud af øjenkrogen, men jeg kunne ikke nå at flytte mig, før den ramte min jakke, fortæller hun.

Truckførerne er nogle af de ansatte, der oplever, at ternerne angriber dem. Det er selvfølgelig knap så slemt, når de sidder i førerhuset. Værre når de skal ud.

- De dykker lige direkte ned mod en, og de kommer tæt på. Ja nogle gang strejfer de faktisk ens hår, siger truckfører Per Schlosser.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden