Fund af jakke tyder på druknedød

En tilfældig forbipasserende fandt i aftes en jakke på stranden ved den lille by Ebbeløkke på Sjællands Odde. I jakkens lomme lå en pung, og politiet kunne derfor konstatere, at jakken tilhører den 18-årige Rasmus Banke Jørgensen fra Hornsyld, som har været eftersøgt, siden han for godt to uger siden sejlede ud fa Juelsminde i en lille gummibåd sammen med en kammerat.

Båden gik ned, og den blev senere fundet drivende ved Endelave.

Siden har politiet ledt efter de unge mænd. Et meget stort område er blevet afsøgt, da strømmen kan have bragt mændene langt omkring.

Tidligere på ugen fandt en sejler liget af kammeraten - den 18-årige Jacob Hjerrild - på bunden af havet ud for Juelsminde.

Indtil videre har politi og venner ledt forgæves efter Rasmus Banke Jørgensen eller spor efter ham.

- Efter fundet af jakken i aftes har Midt- og Vestsjællands Politi afsøgt strandene i området for at forsøge at finde flere spor efter

den 18-årige, men der er ikke fundet noget, fortæller vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi, til Vejle Amts Folkeblad.

Politiet har underrettet Rasmus Banke Jørgensens pårørende om fundet af jakke og pung.

Ifølge Lars Peter Madsen er de tekniske undersøgelser af de to unge mænds båd nu afsluttet.

- Vi kan ikke være sikre på, hvad der er sket. Men vi går ud fra, at det er en snor, der har sat sig fast i motoren og dermed har fået

den til at gå ud. Derefter er båden formentlig tippet, og mændene er faldet i vandet og druknet, siger Lars Peter Madsen.