Fund af salmonella i udenlandske kyllinger

Salmonellafund i økologiske kyllinger importeret fra Østrig.

I økologiske kyllinger importeret fra Østrig har Fødevarestyrelsens laboratorier fundet multiresistente salmonellabakterier.
Det skete i 12 ud af 12 prøver.

Kyllingerne er importeret af Gråsten Fjerkræ.

Det drejer sig om:
 
Hel fersk økologisk kylling, mærket ?Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling? med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.
 
Økologiske kyllingelår 450-550g, mærket ?Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling? med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.
 
Økologisk kyllingefilet 325-375g, mærket ?Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling? med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.
 
Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, mavekramper, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.