TV der bevæger dig

Ellinor fundet i god behold takket være SMS-tjeneste

Den SMS, som fastboende modtog lørdag formiddag. Foto: Jørgen Nygaard

Plejecentret i Nordby havde stor gavn af Fanøs SMS-tjeneste

Plejecentret i Nordby havde stor gavn af Fan øs SMS-tjeneste for fastboende. Foto: Google Streetview

1 af 3

Fanø Kommune har en SMS-tjeneste til fastboende. Den medvirkede lørdag formiddag til at en 87-årig dement kvinde blev fundet i god behold.

SMS-tjenesten bruges bl.a. til at varsle storm og andre begivenheder. Men lørdag blev den aktiveret af lederen af Fanø Plejecenter i Nordby, Dorte Devantier. Hun satte faktisk efterlysningen igang, mens hun var på vej til fastlandet med færgen.

- Der var rigtig mange ude at lede efter Ellinor, fortæller en ansat i Hybenhuset, hvor den 87-årig var gået fra tidligt i morges. Der kom også flere herned for at spørge, om hun var fundet.

- Det er en rigtig god ting, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. Vi bruger den også til stormvarsler og lignende.

Politiet brugte deres Twitter-konto til at efterlyse den 87-årig Elinor kl. 10.20. Men allerede otte minutter senere kunne vagtchefen tweete, at kvinden var fundet i god behold.

- Hun blev fundet i et haveskur tæt på plejecentret, fortæller vagtchefen, som også benyttede lejligheden til at takke de hjælpsomme borgere på Fanø.

Personalet på plejecentret slog alarm kl. 8.30. Og den 87-årige blev fundet knap to timer senere. Det menes, at hun har været væk i 3½ time.

SMS- tjenesten drives af Fanø Kommune i samarbejde med Sydvestjysk Brandvæsen. SMS-tjenesten har eksisteret i nogle år og bruges f.eks. ved varsler om forhøjet vandstand – eller hvis der skal lukkes for vand i et område og lignende.Tjenesten har også tidligere været brugt til at efterlyse personer, der har været forsvundet, oplyser vicekommunaldirektør Anette Simmelsgaard til TV SYD.

 

80-årig eftersøgt i Vejen

Pudsigt nok fik Syd- og Sønderjyllands Politi faktisk to meldinger om bortgåede plejehjemsbeboere på præcis samme tidspunkt.

Også i det andet tilfælde blev vedkommende fundet i god behold.

- Det var en 80-årig mand, som havde forladt plejecentret i Vejen her til morgen. Han blev fundet af vores patrulje, fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen til TV SYD.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden