TV der bevæger dig

Fusion skal tø bundfrosset is-marked op

02:58

Den kommende direktør, Frank Jørgensen Waller (t.v.) og en af Viking Is' stiftere, Tom Roth, studerer tavlen over firmaets sortiment.

1 af 2

Is-markedet er bundfrosset. Men det håber to ærkefjender nu at kunne ændre på ved at slå sig sammen under navnet Hjem-Is Danmark.

Som TV SYD kunne fortælle søndag har Viking Is fra Aabenraa købt Esbjerg-firmaet Hjem-Is af den multinationale fødevare-koncern Nestlé.

Med 35 år på markedet er det naturligt at køre videre under Hjem-Is-navnet.

- Hjem-Is har 17 pct. af det danske is-marked, forklarer Frank Jørgensen Waller, som bliver direktør i den nye is-fusion. Alle kender klokken, som er en unik lyd, som vi bliver de eneste, der må bruge til salg. Og Hjem-Is er kendt af 93 pct. af befolkningen.

De to parter har forhandlet siden august. Fusionen betyder, at det er Hjem-Is blå biler, der kører videre ? og det meste af issortimentet.

Fusionen har også betydet, at adskillige medarbejdere i det unge udbryderselskab, Viking Is, er blevet fyret.

Is-(sammen)smeltningen har været en kompliceret affære. Og ikke alt er faldet på plads endnu. I løbet af kort tid begynder drøftelserne om, hvilke is der skal sælges fremover.

- Vi har nogle leverandør-aftaler, som kan blive nyttige, siger den nye direktør til TV SYD. F.eks. laver vores leverandør seks af de ti mest solgte is i Danmark.

Viking Is har f.eks. solgt Magnum-is fra Frisco, mens Hjem-Is har lavet deres egen variant. Og den går ikke i fremtiden.

Viking Is blev stiftet af to tidligere ansatte i Hjem-Is. Deres første år på markedet udøste et fogedforbud, som Hjem-Is fik nedlagt i Syd- og Sønderjylland. Foged-forbuddet blev først ophævet i oktober 2012.

Men begge selskaber har været hårdt presset af discount-butikker som sælger f.eks. Magnum-lignende is til lavere priser en is-bilerne.

Frank Jørgensen Waller ser den nye is-fusion som en modvægt til discount-kæderne.

- Uden os ville de jo have monopol på ismarkedet, siger han til TV SYD.

Og han mener, at Hjem-Is i fremtiden kan blive redningen for udkants-Danmark. Bl.a. kan der være mulighed for at isbilerne kan udvikle sig til rullende købmands-butikker i de tyndt befolkede områder. Viking Is har således allerede solgt grill-pakker fra sine biler.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden