Fyldt stadion venter Esbjerg fB i kamp om millioner

Med under 300 ud af 12.100 pladser tilbage, venter der Esbjerg fB en stor opbakning på tribuerne, når de møder franske Saint-Etienne i kvalifikationen til Europa League.

Med fuld opbakning fra hjemmepublikummet er det nu op til spillerne i Esbjerg fB at skaffe mere europæisk fodbold til byen. Det glæder direktøren i klubben.

- Vi er stolte af at kunne fylde Blue Water Arena til en europæisk kamp og er blevet bekræftet i, at vi i 2013 som helhed har en fantastisk opbakning på vores hjemmebane. I forhold til, hvad andre danske klubber har kunnet samle af tilskuere til internationale kampe, er vi i en privilegeret situation, idet så mange EfB-tilhængere ønsker at følge vores mandskab indlede en ny æra i dets udvikling, siger adm. Direktør, Søren Poulsen til Esbjerg fB?s hjemmeside.

De skal dog først slå Saint-Etienne samlet over to kampe. Det bliver en svær opgave, hvis man lytter til Danske Spil. Her giver en Esbjerg-sejr pengene syv gange igen. Hvis Esbjerg kvalificerer sig til Europa League, er der mindst tre europæiske kampe i vente på Blue Water Arena.

Det er en lukrativ forretning at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League. Hvis det lykkes, er der 9,7 millioner kroner i startpenge, 1,5 millioner per sejr og 750.000 kroner for uafgjort.