Fynske job flyttes til Haderslev

Omkring 200 arbejdspladser i de fynske kommuner skal flyttes til Haderslev, når nye administrationscentre oprettes i sommeren 2012.

Det skaber vrede på Fyn.

- Jeg er ked af det på medarbejdernes vegne og på det faglige niveaus vegne. Det viser at regeringen har store problemer, og denne beslutning gør ikke problemerne mindre, siger Odense borgmester, Anker Boye(S) til TV2 Fyn.

Regeringen har besluttet, at de nye centre skal overtage udbetalingen af en række faste ydelser fra kommunerne. Det gælder folkepension, førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge eller børnebidrag i de tilfælde, hvor der ikke er behov for et individuelt skøn.

Venter besparelse

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) anslår, at centraliseringen af udbetalingerne i løbet af et par år kan spare 500 sagsbehandlere eller 300 millioner kroner. De 300 millioner kan for eksempel overføres til ældreplejen.

I dag er 2.000 fuldtidsansatte sagsbehandlere beskæftiget med at udbetale de faste overførselsindkomster.

1.500 af dem skal overføres til fem nye centre. De skal i løbet af nogle år skæres ned til 1.000.

Hvert center får i gennemsnit 300 fuldtidsansatte, men i faktiske stillinger bliver tallet højere, da der også kan være deltidsansatte.
Beskæftigelsesministeriet har endnu fastlagt bemandingen på de enkelte centre.

De nye centre for den såkaldte objektive sagsbehandling skal ligge i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Vordingborg og Hillerød. Centret i Haderslev skal oprettes på det nedlagte sygehus i byen.