Fyringer i Esbjerg Kommune

Kommunerne mister tilskud til aktivering af kontanthjælpsmodtagere og borgere på sygedagpenge. Knap 38 mill. kr. om året i Esbjerg Kommune. 65 ansatte bliver fyret eller skal omplaceres.

Besparelserne i finansloven trækker tæppet væk under jobcentrenes aktivering af ledige. De nye regler træder allerede i kraft ved årsskiftet, og det vil koste stillinger hos jobcentrets leverandører, og ramme hårdt blandt kontanthjælpsmodtagerne og borgerne på sygedagpenge i kommunen, mener formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, Henrik Vallø.

Frustrerende

- Jeg kan godt forstå, at folketinget vil skride ind overfor de kommuner, der har lavet aktivering uden jobsigte for statens penge, men det er ærgerligt, at det også skal gå ud over os andre. Det er temmelig frustrerende, at kommunen næsten fra den ene dag til den anden mister en stor del af pengene til aktivering. Vi risikerer, at flere borgere mister kontakten til arbejdsmarkedet, når vores aktiveringsindsats bliver mindre finmasket, siger Henrik Vallø.

Fyringer og omplaceringer

Sammenlagt forventes 65 medarbejdere at blive direkte berørt af ændringen i Finansloven. I perioden frem til opsigelsen vil Esbjerg Kommune forsøge at omplacere medarbejderne til andre job i kommunen. Derefter har de mulighed for at komme i Esbjerg Kommunes jobbank og dermed komme i betragtning til fremtidige ledige stillinger.