Fyringer kom som et chok

Hvad stiller man op med 175 fyrede slagteriarbejdere? Se kommentarene her.

Danish Crown fyrer 175 medarbejdere, fordi landmændene ikke leverer tilstrækkeligt mange svin til slagtning. I stedet kører de dem til slagtning i udlandet. 

Fødevareforbundet NNF står klar til at hjælpe de fyrede medarbejdere bedst muligt videre. 

Her er kommentarene fra tillidsmanden, fagforeningen, direktøren og borgmesteren.  

Tillidsrepræsentant Morten Sinnet Grau, til NNF nyhedssite: 

quote

Der er nogle andelshavere, der burde sidde med en dårlig smag i munden.

Morten Sinnet Grau, tillidsrepræsentant, Danish Crown

  • - Vi havde ikke set, at der skulle fyres 175 på ét sted. Der er nogle andelshavere, der burde sidde med en dårlig smag i munden. De gør driften dårligere af det selsskab, de selv ejer.
  • - Ligeså paradoksalt er det, at priserne på grisekød ude i verden lige nu er den højeste siden 2013. Det er jo sørgerligt. Vi kunne sælge alt til Kina, hvis vi kørte fuld produktion og mere til, men så leverer andelshaverne ikke det, de burde. 
  • - Det er nu, vi skulle geare op og ikke ned.

Næstformand i NNF, Jim Jensen, til NNF nyhedssite:

quote

De udsulter deres egen koncern. Det er en håbløs situation.

Jim Jensen, næstformand, NNF

  • - I år forventes det, at der sendes over 15 millioner smågrise ud af landet. Dermed er det cirka halvdelen af de grise, der bliver født i Danmark, der forlader landet, inden de kan blive vekslet til gode danske arbejdspladser.
  • Og det værste er næsten, at mange af dem, der vælger at skippe grisene af sted, er også medejere af Danish Crown. De udsulter deres egen koncern. Det er en håbløs situation, konstaterer Jim Jensen.
  • - Så længe ejerne ikke føler sig mere forpligtede overfor deres koncern, er det svært at se, hvordan situationen kan forbedres.
  • - Politikerne har givet landmændene den ene håndsrækning efter den anden, og fra medarbejdersiden har slagteriarbejderne i årevis været presset ud over enhver rimelighed på deres løn og arbejdsforhold. Jeg forudser, at tålmodigheden på et eller andet tidspunkt løber tør.

Produktionsdirektør Per Laursen til TV SYD:

quote

Vi vil gøre alt for at hjælpe de fyrede medarbejdere videre.

Per Laursen, produktionsdirektør, Danish Crown, Horsens

  • - Vi vil gøre alt for at hjælpe de fyrede medarbejdere videre i et samarbejde med Fødevareforbundet NNF og det lokale jobcenter. 
  • - Vi sætter Danish Crowns socialplan igang, hvor hver enkelt medarbejder inviteres til samtale for at afklare hans og hendes muligheder.
  • _ Vi opretter en jobbank for medarbejderne, blandt andet vil der være mulighed for kurser og uddannelse betalt af Danish Crown. Det har vi tidligere haft stor succes med. Det har sikret, at 92 procent af vores medarbejdere er kommet videre i tilværelsen.

Borgmester Peter Sørensen, (A), Horsens Kommune, til TV SYD:

quote

Jeg vil gøre alt, hvad der er muligt for, at de berørte medarbejdere får den nødvendige hjælp og opbakning.

Peter Sørensen, borgmester, (A), Horsens

  • - Jeg kan forsikre, at jeg vil gøre alt, hvad der er muligt for, at de berørte medarbejdere får den nødvendige hjælp og opbakning til at komme videre i nye jobs eller til at komme i gang med en eventuel efteruddannelse.
  • - Jeg foreslår, at Danish Crown, jobcentret og de involverede fagforeninger sætter sig sammen, så de berørte medarbejdere kan få den assistance, der er behov for.
  • - Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at finde nye muligheder for de mennesker, der nu bliver afskediget, og de muligheder er heldigvis gode lige nu, fordi vi har højkonjunktur.