Fyringer på vej i Danish Crown - Esbjerg hårdest ramt

Danish Crown har i dag indledt forhandlinger med medarbejderne om i alt 580 afskedigelser. Afskedigelserne er fordelt på fem af virksomhedens afdelinger i Svinekødsdivisionen, og hårdest går det ud over afdelingen i Esbjerg, hvor en lukning af aftenholdet berører 328 medarbejdere.

Flere tiltag på vej

- Det er en rigtig ærgerlig udvikling, men omkostningerne i produktionen må og skal nedbringes, så der igen kan komme fornuftig økonomi i at have svineproduktion i Danmark. Alternativet er et massivt tab af danske arbejdspladser i den kommende tid, siger CEO i
Danish Crown Kjeld Johannesen.

Han understreger i en pressemeddelelse fra Danish Crown, at "det kun er første skridt i plan B for at nå de fremsatte mål."

Arbejde til udlandet

Der er både tale om nedskæring som følge af effektiviseringer, om udflagning og om almindelig kapacitetstilpasning, står der i pressemddelelsen.
Danish Crown forventer at reetablere nogle af arbejdspladserne i udlandet efter sommerferien, men der er også håb om at en mindre del af de berørte kan tilbydes arbejde på andre af Danish Crowns anlæg i den kommende tid.

Aftenhold i Esbjerg lukker

Planen omfatter:

- Forslag om lukning af aftenholdet i Esbjerg
- Forslag om lukning af brystflæskafdeling i Skærbæk
- Forslag om reduktion af udbening af forender i Horsens
- Økonomisk opdatering og ny vurdering af fremtiden for Rødding
- Lukning af frysehuset i Blans
- Analyse af aftenholdet i Fåborg med henblik på en reduktion i aftenholdets størrelse over efteråret og/eller lukning på sigt

Opsigelserne ventes at være effektueret omkring sommerferien i år.