Fyrpasser om grundet skib: Fyret virkede

Den lokale fyrpasser på Drejens Odde oplever indimellem at skibe går på grund i Kolding Fjord. Han mener uopmærksomhed er den primære årsag.

- Jeg har boet her siden 1957, og så overtog jeg stedet efter mine forældre i 1999, fortæller Flemming Ipsen om sin tilknytning til Drejens Odde fyr.

Det knap 90 meter lange containerskip Hekla er gået på grund, på sin vej ind i Kolding Fjord, og nu ligger det ud for Flemming Ipsens hus og venter på at blive sat fri på havene igen.

- Man har da de professionelle vinkelfyr som man navigerer efter. Så jeg tror de har været lidt trætte eller noget, og så ender man altså inde på Drejens Odde, siger Flemming Ipsen til TV SYD.

Han er selv gammel sømand, og er i dag også formand for Koldings sømandsforening, så han ved en ting eller to om skibe.

Om årsagen til at et stort skib som Hekla går på grund siger han; - Der skal være en vis del vand under kølen, ellers så bliver skibet suget ned. Og når det støder på grund, så sætter det sig virkelig fast sådan et.

Selvom Flemming Ipsen indimellem ser skibe, der går på grund på odden ud for hans hus, så er han ikke nervøs for olieudslip. - Nej, for der er blød bund her, så det står bare fast der, siger Flemming Ipsen til TV SYD.

Han mener Hekla stødte på grund fordi nogen har været uopmærksomme.

- Fyret virker, for det passer jeg. Og de har kunnet navigere efter vinkelfyr og diverse andre ting. Den røde bøje er også i orden, så man sidder måske og kører lidt på autopilot, siger Flemming Ipsen.