Fyrværker: Krudt-kontrollen er for dårlig

Der blev for to dage siden fundet en række ulovlige kanonslag. Fredag kritiserer en fyrværker kontrollen med det ulovlige fyrværkeri.

Det er ikke mere end to dage siden, at Syd- og Sønderjyllands Politi fandt næsten 2000 ulovlige kanonslag i vores landsdel. Fredag kritiserer fyrværker Ulrik Nielsen fra H. C. Andersen Festfyrværkeri i Vandel så kontrollen med det ulovlige fyrværkeri. Han mener ganske enkelt, den er for dårlig.

Godt nok har Sikkerhedsstyrelsen i de seneste år lavet mere kontrol af de registrerede fyrværkere, men man fanger ikke dem, der importerer ulovligt, lyder kritikken fra Ulrik Nielsen.

- Det nytter ikke noget at øge kontrollen over for de registrerede fyrværkeriforhandlere, når meget af det ulovlige fyrværkeri bliver importeret til Danmark gennem helt andre kanaler, siger Ulrik Nielsen fra H. C. Andersen Festfyrværkeri fredag til TV SYD.

Over de sidste 10 år er nytår 2014/15 det år, hvor der er sket absolut flest fyrværkeriulykker. Der var 328 fyrvrærkeriskader, hvoraf 34 var alvorlige ud over tre dødsfald.  

Fyrværker Ulrik Nielsen advarer derfor også om det ulovlige fyrværkeri:

- Ulovligt fyrværkeri er vanvittigt farligt, og folk ved slet ikke, hvad det er, de køber, siger Ulrik Nielsen.

Herunder kan du se, hvor mange fyrværkeriskader der har været over de sidste 10 nytårsaftener.