Gå-tur for indonesiske børn

Årets første Ecco Walkathon blev gennemført i dag i Tønder. Igen kan deltagerne give deres gå-penge til SOS Børnebyerne og forældreløse og udsatte børn i Indonesien.

Blandt deltagerne i dag var en familie fra Augustenborg, der er fadder for et SOS-barn i Indonesien. De gik med for at samle penge ind til deres fadderbarn og til Indonesiens mange andre forældreløse og udsatte børn.

Husk de andre

Jane og Jakob Larsen og deres to døtre Ida og Anne Kathrine er meget engagerede i familiens fadderbarn og elsker at sende tegninger og breve til Narti, som hun hedder. For hver kilometer, de går, donerer Ecco 7,5 kroner til SOS Børnebyernes arbejde.

- Vi taler tit om Narti og sender små ting ned til hende, siger Jane Larsen. Vi vil gerne lære vores egne børn, at ikke alle er lige så heldige som dem at have begge forældre og bo dejligt hus. Og at det er vigtigt at huske at give til andre.

Millioner af forældreløse

Ecco Walkathon er en del af Ecco's sociale arbejde, og det er femte gang, de mange gående kan vælge at støtte SOS Børnebyerne. Det er noget nyt, at pengene i år sendes til Indonesien - til en SOS-børneby i byen Semarang, der ligger i nærheden af det sted, hvor Ecco har produktion.

FN vurderer, at ialt 4,7 millioner børn er forældreløse i landet og næsten hver femte indoneser lever under den internationale fattigdomsgrænse.

Familien Larsen blev fadderfamilie for tre år siden. Både fordi, de syntes, at tanken om en børneby med SOS-familier, skoler og tryghed var tiltalende, men mindst lige så meget fordi, det var noget de kunne bruge i opdragelsen af deres børn.

Mere på TV Syd klokken 19:30.