TV der bevæger dig

Regnvejr har gavnet slukningsarbejdet i plantage

Også natten til søndag har brandmænd knoklet med at få slukket branden i Lundgård Plantage. Foto: Beredskabsstyrelsen Sydjylland

Regnen som faldt lørdag, har hjulpet beredskabet i Lundgård Plantage med slukningsarbejdet. Der var ellers bekymring for, at tordenvejret og blæsten ville få ilden til at blusse op i den tørre plantage.

Regnvejret, som lørdag drev ind over Danmark, har hjulpet brandfolkene fra Trekantbrand med at holde ilden nede i Lundgård Plantage ved Hejnsvig tæt på Billund.

Sådan et uvejr kan få en brand til at blusse op, selv om der også falder regn.

Brian Fabricius, indsatsleder, Trekantbrand

- Regnvejret hjalp os faktisk med slukningsarbejdet. Så vi er godt på vej til at have slukket branden i plantagen, vurderer indsatsleder Brian Fabricius fra Trekantbrand søndag morgen.

Beredskabet var ellers bekymret for det varslede uvejr med torden og blæst, som rullede ind over plantagen sidst på eftermiddagen lørdag.

- Sådan et uvejr kan få en brand til at blusse op, selv om der også falder regn, fortæller Brian Fabricius.

Læs også Beredskab frygter blæsten ved plantagebrand

Brandmændene knokler søndag morgen fortsat med efterslukningen i plantagen, som overvejende består af nåletræer. Lørdag var der omkring 1000 såkaldte ildreder med ulmende gløder i skovbunden, og det er dem, som beredskabet det sidste døgn har arbejdet med af få slukket. 

- Det har været voldsomt, men vi er kommet langt med slukningsarbejdet, siger Brian Fabricius. - Nu er det blevet lyst, og så vil vi gå skovbunden igennem igen, og her senere søndag formiddag, vurderer vi, hvor længe vi skal blive ved.

Branden i Lundgård Plantage opstod ved 17-tiden fredag og var i begyndelsen ude af kontrol. Først efter en del timers arbejde kom der kontrol over branden, som havde spredt sig over et område på omkring 1.000.000 m2. 

 

Læs også Antallet af naturbrande er eksploderet

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu