Regnvejr har gavnet slukningsarbejdet i plantage

Regnen som faldt lørdag, har hjulpet beredskabet i Lundgård Plantage med slukningsarbejdet. Der var ellers bekymring for, at tordenvejret og blæsten ville få ilden til at blusse op i den tørre plantage.

Regnvejret, som lørdag drev ind over Danmark, har hjulpet brandfolkene fra Trekantbrand med at holde ilden nede i Lundgård Plantage ved Hejnsvig tæt på Billund.

quote

Sådan et uvejr kan få en brand til at blusse op, selv om der også falder regn.

Brian Fabricius, indsatsleder, Trekantbrand

- Regnvejret hjalp os faktisk med slukningsarbejdet. Så vi er godt på vej til at have slukket branden i plantagen, vurderer indsatsleder Brian Fabricius fra Trekantbrand søndag morgen.

Beredskabet var ellers bekymret for det varslede uvejr med torden og blæst, som rullede ind over plantagen sidst på eftermiddagen lørdag.

- Sådan et uvejr kan få en brand til at blusse op, selv om der også falder regn, fortæller Brian Fabricius.

Brandmændene knokler søndag morgen fortsat med efterslukningen i plantagen, som overvejende består af nåletræer. Lørdag var der omkring 1000 såkaldte ildreder med ulmende gløder i skovbunden, og det er dem, som beredskabet det sidste døgn har arbejdet med af få slukket. 

- Det har været voldsomt, men vi er kommet langt med slukningsarbejdet, siger Brian Fabricius. - Nu er det blevet lyst, og så vil vi gå skovbunden igennem igen, og her senere søndag formiddag, vurderer vi, hvor længe vi skal blive ved.

Branden i Lundgård Plantage opstod ved 17-tiden fredag og var i begyndelsen ude af kontrol. Først efter en del timers arbejde kom der kontrol over branden, som havde spredt sig over et område på omkring 1.000.000 m2. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.