Gæmelke: Ikke styr på indberetninger til Skat

Medlem af forretningsudvalget, Peter Gæmelke, Gesten, siger, at Venstre ikke har styr på, om alle personalegoder er indberettet til skattevæsnet efter reglerne i tiden før 2012

Det vil sige i den periode, hvor partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, har fået betalt tøj og flybilletter til Mallorca med hustru og søn. Det skriver Jylland-Posten tirsdag.

Det er medlem af Venstres forretningsudvalg Peter Gæmelke, der - i kølvandet på, at Lars Løkke Rasmussen mandag understregede, at han har "betalt den skat, han skulle" - fortæller om den usikre indberetning til Skat.

- Venstre er i fuld gang med at afklare, om partiet har foretaget korrekte indberetninger af de personalegoder, der er udbetalt i Venstres organisation, siger Peter Gæmelke til Jyllands-Posten og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at fra 2012 og fremad er alt indberettet. Der er tvivl om det, der ligger forud.

Ifølge Gæmelke hænger usikkerheden sammen med, at Venstre i januar 2012 ansatte en ny partisekretær, hvis hovedopgave var at rydde op i partiorganisationen, skriver Jyllands-Posten.

Peter Gæmelke, som frem til 2009 var præsident for Landbrugsrådet, var en af de første og mest fremtrædende Venstre-folk, der krævede en redegørelse for partiets indkøb af tøj til formanden for i alt 152.000 kroner. Den redegørelse finder - på Løkkes egen anmodning - sted allerede tirsdag aften.

Uroen omkring partiformanden falder - med blot et par dage til EU-Parlamentet og afstemningen om den europæiske patentdomstol søndag 25. maj - på et skidt tidspunkt for Venstre

En meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV2 og Politiken viste mandag, at kun 28 procent af vælgerne peger på Lars Løkke som deres foretrukne statsminister, mens 46 procent foretrækker Helle Thorning-Schmidt (S).