TV der bevæger dig

Gæst på Vejlegården: Slæber 3F i retten

Billedet af tagdækkerens bil, der har ødelagt 3Fs bannere. TV SYD havde sløret billedet, s nummerpladen ikke kunne læses.

Tagdækker Claus Pedersen fra Børkop slæber nu 3F i Vejle i retten i en sag om ærekrænkelse. Det sker i forbindelse med en episode ved Vejlegården.

Sagen er berammet til at køre ved Retten i Kolding mandag den 13. maj, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Sagen handler om en episode ved Vejlegården den 13. april i år. Claus Pedersen havde været til at frokostmøde på den blokaderamte restaurant. Da han ville køre derfra, havde blokadevagterne stillet et banner op bag hans bil.

Sigtelse frafaldet

Claus Pedersen blev efterfølgende anmeldt til politiet for at have ramt en blokadevagt, da han bakkede ud. Claus Pedersen erkender, at han har kørt bannet ned, som 3F ikke ville flyttet, men afviser at have været i nærheden af personer.

Claus Pedersen blev sigtet efter straffeloven for at have bragt andres liv i fare. Sigtelsen blev senere frafaldet af lokalpolitiet i Vejle.

3F klagede til statsadvokaten, som dog også kom frem til, at der ikke kunne føres bevis for en påkørsel.

Krænker ære

3Fs lokalformand, Martin Jensen, udsendte kort efter episoden en pressemeddelelse, som bl.a. blev gengivet her på tvsyd.dk. Pressemeddelelsen var ledsaget af et fotografi, hvor Claus Pedersens bil kunne genkendes.

Tagdækkeren mener, at pressemeddelelsen krænker hans ære, når politiet har afgjort, at de ikke mener, at der er sket noget strafbart.

Han har gentagne gange opfordret 3F til at trække pressemeddelelsen tilbage. Det har 3F ikke ønsket - og teksten findes stadig på lokalafdelingens hjemmeside.

Tagdækkerens advokat, Michael Baruah, krævede derfor, at 3F trak tre udtalelser i pressemeddelelsen tilbage og betalte en erstatning på ikke under 15.000 kroner til tagdækkeren, oplyser Vejle Amts Folkeblad.

Det har 3F afvist, og derfor ender sagen nu i retten.

Det skrev TV SYD dengang.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden