Gal kvie stangede to-årig: - Vi var meget heldige

Søndag omkring klokken 18 stangede en undsluppen kvie en toårig pige på en legeplads.

En kvie tog søndag flugten gennem Varde, da den hoppede ud af en indhegning i udkanten af Varde. Den nåede på vejen at forstyrre trafikken, og så skabte den stor panik på en legeplads på Egernvej i Varde, da den pludselig kom løbende. På legepladsen stangede den en bare toårig pige.

Moderen fortæller til TVSYD, at hendes to piger legede i sandet på legepladsen, mens de blev passet af deres bedstefar.

Pludselig så bedstefaren en kvie komme løbende fra Isbjerg Møllevej, og han løftede det 6-årige barnebarn i sikkerhed. Da han skal have fat i det toårige barnebarn, gled han i det bløde grus, inden han nåede at få fat i hende. Hun sad med ryggen til, og hun så derfor ikke kvien komme løbende.

Kvien blev forfulgt af 4-5 personer, der forsøgte at få den stoppet. På vej over legepladsen stangede dyret den toårige pige på jorden og ramte hendes hånd. Hun fik en forstuvet pegefinger og en hudafskrabning på hånden. På ryggen har hun en tydelig skramme.

- Vi var meget heldige, siger moderen til TV SYD.

Kvien og dens forfølgere løb videre af Egernvej.

-Det hele gik meget stærkt. Min datter på 6 år er for chokeret, til at vi vil i TV, fortæller hun.  

Moderen ønsker at være anonym, men hendes navn er kendt af redaktionen.

Kvien var undsluppet fra en fold ved Slotsholmen midt i Varde. Det fortæller medejer Thomas Bruun fra Guldager Highland Cattle til TV SYD.

Han ved ikke hvordan og hvorfor den er stukket af. Han har sammen med politiet undersøgt indhegningen uden at finde huller.

- Skotsk Højlandskvæg er flokdyr, og den har været helt rundt på gulvet, fordi den ikke kunne finde sin flok.

Ejerne beslutter at aflive dyret for at der ikke skal ske flere ulykker. Søndag aften bliver kvien skudt på en mark uden for Varde.