Gamle boldbaner kan få nyt liv

Gamle, nedslidte boldbaner kan blive til et nyt udendørs aktivitetsområde på Fanø. Lokale- og Anlægsfonden støtter projektet med to millioner kroner.

De gamle boldbaner mellem Fanø Hallen og Nordby Skole skal omdannes til løberuter og cykelbaner, og der bliver parkourredskaber, klatrestativer, trampoliner, baner til beachvolley og redskaber til udendørs gymnastik og styrketræning. Der bliver også lavet krocket- og petanquebaner - og golfspillere kan øve sig i at putte.

Udendørs bibliotek

Udendørs bibliotek på Fanø

Men området skal ikke kun være til fysiske udfoldelser. Biblioteket på Nordby Skole vil skabet et udendørs bibliotek på en kulturplads, hvor alle kan sætte sig i solen og læse en bog.

Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden, siger om projektet:

- Aktivitetsområdet i Nordby bliver et unikt eksempel på, hvordan man tage et nedslidt udendørs idrætsanlæg og ændre det til en moderne facilitet til både idræt og kultur. Det bliver et centralt samlingssted - ikke kun for Nordby - men for indbyggere over hele Fanø, og få stor betydning for fanøboernes fremtidige muligheder for at mødes, udvikle nye fællesskaber og være aktive sammen med både kultur og idræt.

Boldspil på p-pladsen

Hele området bliver anlagt med asfalt, nye græsbeklædte skråninger til ophold og gummiunderlag til løbebanerne.

En del af arealet kan bruges til parkeringsplads, men opstreges til små boldbaner og anden idræt, så det ikke bliver tom spildplads, når der ikke holder biler.

Modernisering

Fanø Kommune har i år gennemført en modernisering af Nordby Skole, der vil blive et centralt sted for øens forenings- og kulturliv.

I den forbindelse var det oplagt også at udvikle det nedslidte gamle idrætsanlæg, der ligger mellem skolen og Fanø Hallen. Udviklingen af aktivitetsområdet er sket i samarbejde mellem GHB Landskabsarkitekter og en række lokale foreninger, borgere og kommunens parter.

Koster 9,9 mio. kr.

I alt koster projektet 9,9 mio. kr. at opføre. Lokale- og Anlægsfonden støtter med 2 mio. kr. og Fanø Kommune med 3,0 mio. kr. Det forventes, at de resterende midler kan indhentes ved ansøgninger i andre fonde.

Flot samarbejde

- I et flot samarbejde mellem kommune og foreningsliv, har vi fået skabt et fælles fodslaw om planlægningen af et visionært projekt for Fanø, siger Erik Nørreby, borgmester på Fanø.

- Og med det flotte bidrag fra Lokale- og Anlægsfonden er vi nu kommet meget tættere på målet om virkeliggørelsen af vores ideer for et sundt og aktivt Fanø.