Gamle får gourmet til ganen

Beboerne på et plejecenter i Kolding får en gastronomisk oplevelse på dagens frokosttallerken. Bag arrangementet står elever fra Hansenberg.

Braiseret kalvetyksteg og appelsinsorbet med vaniljecreme.  Ældre fylder lækkerier i maven til dagens frokost på plejecentret Bertram Knudsens Have i Kolding. Det er 20 kokkeelever og 2 tjenerelever fra Hansenberg, der forkæler de ældres smagsløg.  

Arrangementet skal give de ældre en velsmagende oplevelse ud over det sædvanlige, mens eleverne bliver bedre kokke og tjenere.

- Både som kok og tjener er eleverne drevet af ønsket om at glæde andre. Det får de rig mulighed for på plejecentret, og som en ekstra bonus lærer de selv noget undervejs. De smager på virkeligheden, siger faglærer fra kokkeuddannelsen på Hansenberg, Flemming Trier.

Det er første gang eleverne kokkererer for de ældre.  Men meget tyder på, at Hansenberg fast vil komme på gastronomisk besøg to gange om året. 

  

 

Jonathan Straarup-Jensen er en af de kokkelever, der skaber gastronomiske oplevelser på plejecentret.