Gamle flintesten er for fede

Interessen for historie stiger. Det kan de mærke hos Horsens Museum, hvor efterspørgslen på arkæologiske rundture er stor.

En skovl, en lille pensel og wupti! Måske står du med et oldgammelt fund i hånden. Flint og andre stumper fra fortiden hitter.

- Jeg er vild med flint! Det er som om, man kommer tilbage i tiden, når man sidder med sådan et stykke, siger Jan Jensen, arkæolog ved Horsens Museum.

quote

Der er rigtig mange, der gerne vil høre historien om, hvad det er for et sted, de bor.

Lone Seeberg, Museumsinspektør ved Horsens Museum

Det skal Jan Jensen måske synes, når han er arkæolog. Men han er ikke den eneste, som har det sådan. Hos Horsens Museum mærker de en stigende interesse for historien for tiden.

- Vi kan se det på, hvor mange der søger på historien om Danmark og vores arrangementer. Der er rigtig mange, der gerne vil høre historien om, hvad det er for et sted, de bor, siger Lone Seeberg, Museumsinspektør ved Horsens Museum.

Vi har brug for ’slow living’

Hos Horsens Museum arrangerer de ture, hvor man kan komme 4000 år tilbage i tiden og høre om historien, fra dem, som står med den i hænderne hver dag. Og det tiltaler mange.

- Ting går hurtigt i hverdagen, derfor har vi måske brug for lidt ’slow living’ ind i mellem. Og det er det, som vi tilbyder, siger Lone Seeberg, Museumsinspektør ved Horsens Museum.

Med arkæologi får man historien i hænderne, og det er Jan Jensen vild med.

- Nogle gange kan man se på flinten, hvad de har haft i sinde at lave, siger Jan Jensen, arkæolog ved Horsens Museum.