Gamle runer i helt moderne stil

Højteknologisk historiefortælling præger den nye version af Kongernes Jelling. Lyd, lys og interaktive skærme for 60 millioner kr. har afløst montre og plancher.

Historien går helt tilbage til Gorm og Thyra - men måden den vigtige del af danmarkshistorien fortælles er ny.

Der er blevet brugt 60 millioner kroner på, at udvide, ombygge og indrette Kongernes Jelling med den seneste teknologi. I dag blev denne del af Nationalmuseet genindviet.

Det er udstillingsudviklere fra Berlin der har indført interaktive skærme, hvor man kan skrue sig frem og tilbage i tiden, så man kan se hvordan Jelling har forandret sig helt fra før Gorm den Gamle indtog stedet.

Der er lagt vægt på formidling og oplevelser på en moderne måde. Mange steder i udstillingen bliver der fortalt historier om vikingerne og deres efterkommere. Det sker med lyd og lys.

Som noget nyt er der også indrettet en tagterrasse. Ikke blot for at kunne nyde en sommerdag, men i høj grad for at kunne overskue konturen af borganlæget som Harald Blåtand byggede. Her ser man også tydeligt de to kæmpegravhøje, kirken og jellingstenene.

Specielle kikkerter viser hvordan udsigten så ud for 1200 år siden.

Kongernes Jelling åbner for publikum lørdag den 6. juni. Der er gratis adgang.

Læs mere om Kongerns Jelling

Se video med Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl der prøver den store historie skærm.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.