TV der bevæger dig

Gammel kærlighed ruster aldrig

02:02

Endelig kunne veteranmaskinerne luftes.

1 af 2

To kammerater fra Egtved deles om den samme lidenskab - at sætte maskiner i stand. De har gjort det gennem hele deres venskab.

Niels Christensen fra Egtved har brugt tre intense uger på at restaurere en veteranmejetærsker og tre til fire måneder på en veterantraktor. Begge maskiner har cirka 50 år på bagen.

Han har dog ikke været alene om at restaurere maskinerne. Hans kammerat gennem hele livet, Villy Voldsgaard Christensen, har været hans trofaste følgesvend på projektet.

- Jeg har min gode kammerat Villy til at hjælpe mig. Det er også det, der gør det ekstra interessant, når vi er to om det. To, der har samme interesse og kan hjælpes ad med tingene, siger Niels Christensen.

Makkerparret har restaureret mellem 15 og 20 maskiner gennem deres langvarige venskab og det er heller ikke tilfældigt at lige netop de to kammerater er bidt af en gal veteranmaskine.

Niels Christsen er tidligere maskinmester med egen maskinstation og Villy Voldsgaard Christensen har haft eget autoværksted.

Nostalgisk hobby

I dag kom den store dag, hvor de to venners projekt endelig kunne se dagens lys. En høst-prøvetur på naboens mark.

Både Niels og Villy har en stor passion for gamle maskiner, som de deler med hinanden. Turen i dag var som at rejse tilbage i tiden.

- Det er dejligt. Det er en utrolig rar fornemmelse. Man bliver helt nostalgisk, når man tænker på, hvordan det gik i gamle dage, når man bare kunne køre, køre, køre på sådan en maskine, siger Niels.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden