TV der bevæger dig

Gedekød er mææh-tigt populært

Foto: Hjortsvang Økologisk ged og Grønt

Gedekød er blevet en eksklusiv og eftertragtet vare, og det mærker en gedeavler i Hjortsvang.

Laila Pretz Sheridan fra Hjortsvang Økologisk Ged og Grønt, er en af Syd- og Sønderjyllands få avlere af økologisk gedekød, og hun må har stort set altid melde udsolgt . 

Hun avler kødgeder af racen Boer, og lige så snart, hun har geder klar til slagtning, bliver de solgt.

Den situation kender gedeavlere over hele landet til, fortæller  Brian B. Nielsen, landsformand i Dansk Gedeunion,  til TV SYD.

Økologiske gedeavlere i Danmark må ofte hurtigt melde udsolgt, men det er svært at producere mere kød, fordi der mangler afsætningsmuligheder, da gedekød stadig er en nicheproduktion, selvom salget er støt stigende

Om året slagtes 10-20 ton gedekød  -  til sammenligning slagtes ca. 2 millioner ton svinekød. 

Det skyldes bl.a , ifølge Lars Kjerkegaard, slagter hos Bjerre Kød, at folk i Danmark stadig ser geden som et klappedyr og ikke som et dyr, man kan spise.

Naboer på TV SYD + besøger gedeavler Laila Pretz i dag kl 15.00, 19.55 og 22.40

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden