TV der bevæger dig

Geil om Rudebeck: Han var den sundeste af os

00:53

Borgmester i Haderslev, Hans Peter Geil er chokeret over kollegaen, Laurids Rudebecks død.

Borgmester i Haderslev Hans Peter Geil er chokeret over kollegaens død. Han skulle have været til møde med Laurids Rudebeck onsdag morgen.

- Det kommer som et chok, siger Borgmester i Haderslev, Hans Peter Geil (V) til TV SYD. Hans Peter Geil mødtes med Laurids Rudebeck så sent som i mandags og fortæller:

- Vi var sammen til Dansk Industris erhvervstræf i Tønder i mandags, og Laurids sagde goddag med hånden til os alle. Jeg sagde farvel til ham i mandags, og så skulle vi have her klokken ni i dag have haft vores sædvanlige borgmestermøde som vi har fire gange om året. Det er aldrig før blevet aflyst, men det blev det for første gang her. Den tragiske årsag var jo at Laurids ikke er her mere.

En anden grund til at dødsfaldet kommer bag på Hans Peter Geil er, at Laurids Rudebeck altid gjorde meget ud af sin sundhed.

- Laurids var, om nogen jo - af alle os fire borgmestre tror jeg, han var den, der gik mest op i motion. Han drak kun vand når vi havde møder, og han trænede til sin halvmaraton med at cykle, svømme og løbe, og han røg ikke. Så det er i hvert fald ikke hans livsstil, der var medvirkende til det, siger Hans Peter Geil til TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden