Genbrug skaber job til ledige

Horsens Kommunes genbrugsbutik flytter mandag til større lokaler og det skaber plads og job til yderligere 20 ledige, der bruger butikken som springbræt til et job.

Genbrugsbutikken i Horsens satser massivt på sortering og salg af genbrugstøj, når den i dag flytter til større lokaler på Hattingvej 3.

- Vi øger tøjsorteringen, hvilket giver plads til yderligere 20 ledige. Vi er nu oppe på i alt 50 ledige, som årligt kan hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet takket være et udviklingsforløb her i butikken ? enten i form af et ordinært job eller fleksjob, fortæller afdelingsleder Per Fjord, Jobcenter Horsens.

Med åbningen fordobler Genbrugscentret næsten sit areal til 1100 kvadratmeter på Hattingvej.

Især på tøjfronten vil kunderne mærke en massiv vækst.

- Kunderne vil opleve et langt større udvalg af genbrugstøj. Vi overtager tøjsorteringen fra Genbrugspladsen, hvor vi sorterer ca. 25 tons genbrugstøj om måneden, fortæller afdelingsleder Per Fjord, Jobcenter Horsens.

Han tilføjer, at den øgede satsning på genbrugstøj også afspejler sig hos personalet. Genbrugscentret har nemlig ansat en tøjdesigner til blandt andet at spotte trends inden for genbrugstøj.

På åbningsdagen vil et af højdepunkterne imidlertid mere handle om ting end tøj. Der bliver nemlig holdt auktion over særligt udvalgte retro produkter, så alle får mulighed for at gøre et kup.