Generalkonsulen dagen derpå: Det er selvfølgelig vemodigt

Dagen efter Flensborg-fadæsen ser den afgående generalkonsul tilbage på de sidste par dage. Vemodigt og begivenhedsrigt, kalder han det.

Bag ved sit skrivebord sidder generalkonsulen Henrik Becker-Christensen, og det gør han indtil september næste år.

- Ja, jeg tror nok, jeg er der, hvor jeg er ved at løbe tør for kommentarer, men ja, det har været begivenhedsrigt. Det er den diplomatiske udlægning,  siger Henrik Becker-Christensen i dag til TV SYD.

I går takkede Becker-Christensens efterfølger, Bertel Haarder, nej tak til jobbet som generalkonsul, efter flere læserbreve fra Sydslesvig-området. Sydslesvigerne var nemlig godt tilfredse med Becker-Christensen som generalkonsul.

- Jeg har fået mange mails, jeg har fået mange telefonopringninger, og de er meget venlige. Det er klart, det varmer jo rigtig meget. Det har både min kone og jeg været meget glade for, siger Henrik Becker-Christensen.

Selvom Bertel Haarder nu har afslået at blive ny generalkonsul,  betyder det ikke, at Henrik Becker-Christensen bliver siddende på posten. 

quote

Ja, jeg tror nok, jeg er der, hvor jeg er ved at løbe tør for kommentarer.

Henrik Becker-Christensen

 

- Om jeg havde regnet med at stoppe? Der kan jeg kun sige: Nej, det havde jeg ikke.  Becker-Christensen fortsætter i Udenrigsministeriet, men han ved endnu ikke, hvad han skal lave. Det betyder også, at han og hustruen  flytter til Aabenraa.

 

 

Processen bliver kritiseret – ikke manden

Ansættelsen af Bertel Haarder bliver kritiseret fra flere sider. Blandt andet af Jon Harder Hansen, formand for Sydslesvigsk Forening.

- Umildbart er det en kedelig sag. Jeg vil betegne det som en tabersag, hvor alle parter, der er med, er tabere. Både vores nuværende Henrik Becker-Christensen og   Bertel Haarder og Lars Løkke Rasmussen, men også det danske mindretal lider desværre  under denne sag,  siger Jon Harder Hansen.

- Det er ikke nogen kritik af Bertel Haarder, Han er en god ven af mindretallet. Det er mere proceduren, som har vakt forargelse, tilføjer han.

Hvem der bliver ny generalkonsul,  ved man ikke endnu, men Lars Løkke har udtalt, at han foretrækker en ”politisk profil”.