Gerningsmand var ved at forbløde

En 63-årig mand, som begik et røverisk overfald i Christiansfeld i nat, var selv ved at forbløde. Han mistede store mængder blod, da han humpede væk med sit udbytte.

Den 63-årige lider af en blødersygdom. Derfor kunne blødningen fra et rimelig langt snitsår i det ene ben ikke standses, før han blev indlagt på sygehuset i Kolding.

Sårene havde den 63-årige fået i kamp med en 72-årig mand. I kampen blev bl.a. askebægre og glasting knust.

Fulgte efter i underbukser

En beboer i Lindegade slog alarm kl. 3.30. Der lød voldsomme lyde fra lejligheden ovenover.

Den pågældende mand fulgte - kun iført sine underbukser - efter den 63-årige, da han forlod ejendommen - og holdt gerningsmanden tilbage.

Politiet ankom få sekunder senere - vejledt af store mængder blod i sneen.  

Slået med messinglampe

Samtidig fandt politiet offeret - den 72-årige mand, som er kendt for at have mange kontanter. Han var forslået i ansigtet og på hele kroppen. Formentlig af slag med en messinglampe.

Han har muligvis overrasket den 63-årige under et indbrud - og har kæmpet for sine penge. Politiet har forsøgt at afhøre den 72-årige i dag, men han er meget forvirret - og havde ikke sine briller på under overfaldet.

Gemte penge i sin bil

Det røveriske overfald drejede sig om "en masse kontanter", siger vicepolitikommissær Sven Holm, til TV SYD. Det var altsammen mønter. Og de er ikke talt op endnu.

- Men der var mange, tilføjer han. Jeg har selv båret på kassen med dem - og den var tung.

Mønterne er sendt til DNA-analyse. Der var blod og andre spor på mønterne.

En del af dem havde gerningsmanden forsøgt at gemme i sin bil ikke langt fra gerningsstedet.

Begge indlagt

Både gerningsmand og offer er indlagt på sygehuset i Kolding. Politiet har besluttet, at der ikke skal ske fremstilling i sagen.

- Vi har slet ikke overblik over, hvad der er sket, siger Sven Holm.

Juridisk er der stor forskel på, om det er et slagsmål, der er løbet løbsk - eller om gerningsmanden har truet sig til pengene.

- Men der er ingen tvivl om, hvem der er indblandet, så vi skal nok finde ud af det.

Rengøring

I løbet af fredagen har det lokale brandvæsen vasket blod af trappesten og fortove. Den 63-årige har mistet ret store mængder blod på sin "flugt" til hjemmet - ikke langt fra gerningsstedet.