Gesten inviterer til Pride-parade efter Anni Grimm-læserbrev

Gesten får til august besøg af Pride-parade. Et initiativ, der modtager støtte fra LGBT Danmark.

Til august kan indbyggerne i Gesten godt finde det regnbuefarvede flag frem. Her kommer Pride-parade nemlig til byen, det skriver Jydske Vestkysten. Det sker efter Anni Grimm, gruppeformand for Dansk Folkeparti i Vejen, tidligere på året kaldte homoseksuelle for ’afvigere’ i et læserbrev.

- Afvigerne - det være sig homoseksuelle, lesbiske eller andre minoritetsgrupper - kæmper bravt for deres "rettigheder". Så bravt, at jeg og andre bliver ugleset i den politiske korrektheds navn, for vores naturlige holdninger, skrev Anni Grimm i sit læserbrev.

Det har nu fået lokalsamfundet i Gesten til at komme med en modreaktion.

- Jeg synes ikke, det er det, Gesten skal være kendt for, skrev Nadia Voss Brown på Facebook.

Derefter gik hun og flere andre indbyggere i Gesten i gang med at arrangere, at Gesten-Pride, som det er blevet døbt, kunne komme til byen. Datoen ligger nu fast, men det gør programmet endnu ikke. Det bliver den 26. august, og indtil nu er alt, de ved, at optoget stopper på sportspladsen, hvor der vil være livemusik og boder.

Lokalsamfundets modreaktion er noget, der glæder hos LGBT Danmark.

- Det er godt, at lokalsamfundet kommer ud og viser, at de er inkluderende. Som et oprør imod de udtalelser fra Anni Grimm, og det sender et stærkt signal til os, der bor langt væk, siger Søren Laursen talsperson for LGBT Danmark til JydskeVestkysten.

Indbyggerne i Gesten, der har arrangeret optoget, har modtaget hjælp og sparring fra arrangørerne af de tidligere optog i København og Aarhus.