Gevinst til SKAT ved razzia på arbejdspladser

SKAT trak onsdag i arbejdstøjet og kontrollerede sammen med Arbejdstilsynet byggepladser landet over. Sort arbejde, socialt bedrageri og udenlandsk arbejdskraft var i SKATs søgelys. I Syddanmark vil 16 virksomheder og personer nu få gransket deres forhold nærmere af SKAT.

 SKAT Syddanmarks område, blev 57 byggepladser besøgt og 314 ansatte blev tjekket. I langt de fleste tilfælde var forholdene i orden.
- De fleste virksomheder havde fint styr på deres ansatte, men vi mødte desværre også en del personer primært fra Østeuropa, som ikke helt kunne huske, hvilket firma de egentlig arbejdede for og hverken kunne vise os dokumentation for om de var ansatte eller selvstændige. Dem kigger vi selvfølgelig nu nærmere på, siger afdelingsleder Tania Rasmussen, der er SKAT Syddanmarks fairplay kontaktperson.
Mere præcist vil 16 virksomheder og personer nu få gransket deres forhold af SKAT. SKAT vil bl.a. kigge efter om alle betaler den skat, de skal, om virksomhederne er registreret, som de skal, og om der er ansatte, der modtager sociale ydelser.

I forbindelse med de nærmere undersøgelser vil SKAT bl.a. også se på, om virksomhedernes biler er registreret og benyttes korrekt, og om der er virksomhedsejere, der benytter deres selskabs arbejdskraft i deres private bolig.