TV der bevæger dig

Gidsel fra Give løsladt

00:37

Daniel Rye Ottosen i TV SYD 2012. Her var han med på DGI's Verdenshold, men en knæskade tvang ham væk fra gymnastikken. Foto: TV SYD

Borgerkrigen i Syrien begyndte i 2011 og har kostet omkring 232.000 mennesker livet og sendt 3.000.000 mennesker på flugt. Foto: AP

1 af 3

En freelancefotograf fra Give er blevet løsladt efter 13 måneder som gidsel i Syrien.

Fotografen Daniel Rye Ottosen fra Give, som er i midten af 20?erne, har siddet som gidsel i 13 måneder. Kilder tæt på forløbet siger til Ritzau, at det er ekstreme oprørsgruppe Isil (Islamisk Stat i Irak og Levanten), der stod bag gidseltagningen.

Den unge mand fra Give var rejst til Syrien for at dække borgerkrigen i Syrien, men blev taget til fange i det nordlige Syrien den 17. maj 2013. Gidseltagningen skete blot to dage efter, han var rejst ind i landet.

Ifølge Udenrigsministeriet har Daniel Rye Ottosen det efter omstændighederne godt. Familien sender en dybfølt tak til alle, som har bistået dem i at få Daniel hjem, og den oplyser, at Daniel Rye Ottosens tilfangetagelse gennem længere tid har været kendt af dansk presse.

- Men hensynet til Daniels sikkerhed har gjort, at alle har afholdt sig fra at dække historien. Pressen anmodes om fortsat at vise hensyn og diskretion, hedder det i en pressemeddelelse, som familie har sendt ud.

Familien ønsker ikke at udtale sig yderligere. Familien Rye Ottosen ønsker ikke kontakt fra medier eller andre udenforstående og takker for forståelsen herfor.

 

Forløbet kort

  •  13. maj 2013 rejste Daniel Rye Ottosen til Tyrkiet for at dokumentere den syriske krigs menneskelige konsekvenser i det nordlige Syrien og de syriske flygtninge i Tyrkiet.
  •  15. maj 2013 krydsede han grænsen fra Tyrkiet til Syrien, men vendte samme dag retur til Tyrkiet, hvor han overnattede.
  •  16. maj 2013 krydsede han igen grænsen til Syrien.
  •  17. maj 2013 blev han pågrebet sammen med sin chauffør og en tolk.
  •  Chaufføren og tolken blev løsladt, mens den danske fotograf blev tilbageholdt som gidsel.
  •  19. juni 2014 blev han løsladt af gidseltagerne.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden