Giv bugspytkirtlen et kram

Trods et meget personligt valg om at strikke en bugspytkirtel måtte Line Langved forlade Den Store Strikkedyst.

Hun var forberedt på det, da dommerne pegede på hende som den, der havde klaret de to udfordringer dårligst.

- Selvfølgelig er det ærgerligt at ryge ud, når man er så langt som sjette afsnit, men jeg er okay med det, siger Line Langved fra Grindsted, da hun må opgive drømmen om en plads i semifinalen og forlade Den Store Strikkedyst.

- I stedet vil jeg glæde mig over, at jeg nåede så langt.

Line Langved lagde ellers ambitiøst ud med at nærstudere det farvestrålende gulvtæppe i en af salene på Gram Slot for at finde inspiration til sine snoninger på pulsvarmeren.

Men opgaven med at få farver og snoninger ført over på pulsvarmeren var for stor en mundfuld.

-  Vi placerer dig sidst, fordi det ikke rigtig lykkes for dig at få snoninger og mønster til at gå igen på pulsvarmeren. Måske var det for svært et valg at bruge gulvtæppet,  lyder vurderingen af den første opgave.

I den anden opgave skal deltagerne strikke til en hjertesag. Line Langved strikker en bugspytkirtel.

- Jeg har valgt en blød, kunstig bugspytkirtel, som man kan give et kram. Min tanke er, at Diabetesfoeningen kan sælge den for at skaffe midler til forskning i at fremstille en kunstig bugspyrkirtel, så diabetikere kan slippe for at måle blodsukker og tage insulin hele tiden, fortæller Line Langved, der selv lider af type 1-diabetes.

Hun har oveni løbet overskud til at strikke det latinske ord for bugspytkirtel på den ene side af sin strikkede hjerteopgave, hvilket dommerne noterer under voteringen:

- Den er blød og lækker, bugspytkirtlen er et personligt valg - og det er flot, at du har fået bogstaverne med. Men vi har svært ved at se formen i forhold til formålet, så vi må desværre sige farvel til dig, forklarer den ene af dommerne i Den Store Strikkedyst, Vithard Villumsen.