Give Sygehus: Vi får 40 millioner for patienter fra andre regioner

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) besøger onsdag formiddag Give Sygehus, der er lukningstruet som følge af besparelser i Region Syddanmark.

Lukningen er endnu kun et forslag i Region Syddanmarks sparekatalog, der er til høring i denne tid og skal endelig vedtages i Regionsrådet den 25. april.

Hvis forslaget vedtages vil det betyde, at Friklinikken Region Syddanmark flytter fra Give Sygehus til Grindsted Sygehus. Det kommer også til at betyde, at røntgenafdeling og laboratorium lukker sammen med resten af sygehuset. 

I kampen for at bevare sygehuset i Give har man lokalt inviteret regionsrådsformand Stephanie Lose for, at hun ved selvsyn kan danne sig et indtryk af, hvad sygehuset i Give kan tilbyde. Give Sygehus er en friklinik som har patienter fra stort set hele Jylland. 

- I 2015 var der 2500 patienter på smertekliniken og samlet tjente sygehuset 40 millioner kroner ved at behandle patienter fra Region Midtjylland. Placeringen i Give er meget optimal i forhold til infrastruktur – motorvej lige ved siden af og gode forbindelser med tog og bus, siger formanden for Give Udviklingsråd, Gerda Jørgensen  i en pressemeddelelse om regionsrådsformandens besøg.