Glad borgmester: Det har vi arbejdet på i lang tid

Horsens-borgmester Peter Sørensen, (S), glæder sig over regeringens udmelding om, at der nu sættes penge af til en miljøundersøgelse af udvidelse af motorvej E45 mellem Vejle og Skanderborg Syd til seks spor.

I første omgang sættes der penge af til en miljøundersøgelse af udvidelsen. Det oplyser Transportministeriet. 

Regeringen vil med sit finanslovsudspil sætte penge af til at lave en VVM-undersøgelse af en udbygning af den ca. 35 kilometer lange strækning mellem Hornstrup ved Vejle og Skanderborg Syd.

Dermed imødekommer transportministeren hede ønsker fra politikere, trafikanter og transporterhvervet i bl.a. Hedensted og Horsens kommuner.

- Det har vi arbejdet for længe. Det er en stor dag for alle langs motorvejen mellem Vejle og Aarhus, at der nu sker noget, siger Horsens-borgmester Peter Sørensen, (S), onsdag morgen til TV SYD.

Der går dog en længere periode før, der kan rulles ny asfalt og spor ud på motorvej E45. VVM-undersøgelsen vil tage to år - og så skal der tages beslutning om at sætte anlægsarbejdet i gang. Med en gennemført udvidelse nord for Vejle vil motorvej E45 så være seks-sporet fra Aarhus og til Skærup syd for Vejle.

- Jeg opfatter planen om en VVM-undersøgelse som et stærkt signal fra regeringen om, at der også følges op med en beslutning om at gennemføre udvidelsen, siger borgmester Peter Sørensen.