TV der bevæger dig

Glad projektleder: Tyggegummikuglen får folk til at tænke

01:06

Sådan ser Gumdrop-kuglen ud. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD.

1 af 2

Tyggegummibyen Vejle har fået sat syv pink beholdere op, der skal få borgerne til ikke at smide tyggegummiet på gaden.

Det koster omkring 10 kroner, hver gang der skal fjernes et stykke tyggegummi fra gaden. Det viser en beregning fra Københavns Kommune. I Vejle håber de dog, at det tal nu bliver noget lavere. For borgerne og for Vejle koster det nemlig ikke noget, hvis tyggegummityggerne fremover smider deres tyggegummi i syv nye, pink beholdere.

Sådan ser Gumdrop-kuglen ud. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD.

Beholderne ved navn Gumdrop er sat op i Vejle, hvor de skal få borgerne til ikke at smide deres tyggegummi på gaden. Gumdrop har nemlig reduceret mængden af tyggegummi på gaden i England, hvor de har draget de første erfaringer, efter beholderne har hængt på de engelske gader i tre måneder. Og forhåbentlig virker det også i Vejle, håber projektleder Dana Cernat fra Grønt Forum i Vejle Kommune.

- Det vil jeg gerne håbe på, det gør. Om ikke andet så tror jeg, at det vækker tanker, og at vi får folk til at tænke en ekstra gang, inden de smider tyggegummiet væk, siger hun.

Der har dog indtil videre været et stort kritikpunkt: Den pink farve.

- Hvis de havde valgt en anden farve, så var den måske forsvundet i gaden. Man kan være enig eller uenig i farven – det er jo smag og behag, mener Dana Cernat.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden