Glade arbejdere ser frem mod ny boreplatform

Installationen af den ny Hejre-platform får nyansatte til at slikke sig om munden.

Brian Alslev er en af dem der lige har fået arbejde på den nye platform i Hejre-feltet. En boreplatform der bringer omkring 1000 arbejdspladser med til det Syd- og sønderjyske.

Når platformen til næste år står klar skal Brian Alslev arbejde som elektriker på stedet. Lige nu går tiden med at lave manualer til arbejdet.

- Det er jo en fantastisk chance at få. Det er fantastisk at være med til at bygge en platform op fra bunden af og være med til at udvikle den, siger Brian Alslev.

150 af de nye jobs forventes at gå til jobs som har direkte forbindelse til platformen. Mens de resterende 850 jobs er afledte stillinger i virksomheder, der levere produkter og tjenester til stedet. Også hos LO glæder de sig udsigten til flere arbejdspladser.

- Det er vi begejstret for. Vi er jo kun glade når der kommer nye arbejdsplader til. Det har jo længe været sådan, at vi har stået og give vores mening til kende, når arbejdspladserne forsvandt, men her i Esbjerg er der altså omvendt gang i udviklingen, siger Brian Lyst formand LO, Esbjerg.