Glæde i Esbjerg: Børne- og Ungdomspsykiatrien bevares

Planerne om at flytte børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg til Aabenraa og Odense er droppet. Det fortalte regionspolitikere i dag på et pressemøde.

- Jeg er så glad, at jeg kunne....ihhhhhh.

18-årige Alice Slot Jensen fra Esbjerg glæder sig over nyheden om, at dag- og døgnafdelingerne på børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg ikke ´flytter væk men bliver i byen.

Hun har siden hun var 14 år kæmpet med at være paranoid skitzofren og har i løbet af fire år sammenlagt været indlagt i omkring et års tid. Derfor betyder det meget for hende, at venner og familie kan besøge hende uden at skulle tage turen til Aabenraa eller Odense.

- Mange gange har jeg bare haft brug for at snakke lidt med min far eller få et stort kram af ham, men hvis der går et par timer, inden det sker, så kan jeg måske slet ikke holde til det, når han så endelig kommer, forklarer hun.

Også de ansattes talsmand Ronnie Sydbøge er glad. På de unges vegne. For han ved fra arbejde med dem, at besøg af venner og pårørende er en meget vigtig del af hele behandlingen.

- Desuden er det langt nemmere for den unge at vende tilbage til skolen, når nogle af klassekammeraterne faktisk har set, hvordan det egentlig er at være indlagt på en psykiatrisk afdeling, siger han.  

Ronnie Sydbøge har været med til at arrangere demonstration mod flytningen, og han har startedt en underskriftsindsamling, som blandt andre Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup skrev under på. Han mente således, at det var en selvfølge at Danmarks femtestørste by fortsætter med at have et tilbud til sårbare børn og unge.