Glæde i landsbyen: Nu har købmanden sorte tal igen

Efter en kæmpe lokal indsats er købmanden i Sønder Hygum reddet. I år bliver første år med sorte tal på bundlinjen i mere end syv år.

Butiksdød er afløst af butiksliv i Sdr. Hygum. Købmanden i den lille by er blevet reddet efter en stor lokal indsats. Opbakningen betyder, at købmanden for første gang i mere end syv år kommer ud med sorte tal på bundlinjen.

Det var ellers ved at gå galt, da regnskabet for 2015 igen viste røde tal.

- Vi besluttede, at vi ikke ville putte flere penge i det, siger formand for Din Købmand i Sdr. Hygum, Børge Jensen, til TV SYD.

Men så gik mange gode kræfter i gang. Købmanden Tom Hansen tilbød at arbejde lidt flere timer for de samme penge. Samtidig tager en lille flok frivillige timer i butikken i weekenden.

quote

Vi sagde til dem, at det var ikke nødvendigt at de smed penge i forretningen, hvis de ikke ville støtte den handelsmæssigt bagefter. Men det har de gjort.

Tom Hansen, Bestyrer, Din Købmand Sdr. Hygum

I april var der en stor støttefest, hvor overskuddet og andre donationer gik til den fortsatte drift af byens købmand. Det har samlet set bragt kassekreditten ned, og der er blevet råd til nye frysere.

- Vi sagde til dem, at det var ikke nødvendigt at de smed penge i forretningen, hvis de ikke ville støtte den handelsmæssigt bagefter. Men det har de gjort. Så det har slået en kolbøtte, og vi har fået en rimelig omsætning. Det er vi rigtig glade ved, uddyber købmand Tom Hansen. 

Lokale frivillige sørger også for at lave den såkaldte gaveø hos købmanden i Sønder Hygum.
Lokale frivillige sørger også for at lave den såkaldte gaveø hos købmanden i Sønder Hygum.

Kunderne glæder sig også over, at der fortsat er købmand i det lille lokalsamfund.

- Det betyder meget. For jeg henter en stor del af vores daglige forbrugsvarer heroppe, forklarer John Peter Søgaard fra Sdr. Hygum.

Det er en gruppe borgere, der ejer butikken og en anden, der ejer bygningerne.