TV der bevæger dig

Glæde over at energiafgift måske bliver skrottet

00:51

Analysechef hos Dansk Fjernvarme håber afgiften bliver droppet.

Dansk Fjernvarme håber afgift forsvinder.

1 af 2

Det vækker glæde hos Dansk Fjernvarme, at regeringen netop har præsenteret forslag om at flytte den udskældte PSO over på finansloven.

Regeringens plan om at droppe PSO-afgiften kan ifølge energibranchen sætte mere skub i grøn omstilling og realisere en lang række projekter rundt omkring i kommunerne.

Det fortæller Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

En lang række fjernvarmeprojekter over hele landet har projekter liggende i skuffen, hvor de gerne vil udnytte overskudsvarme fra lokal industri. For at omsætte overskudsvarmen til fjernvarme har de brug for en el-dreven varmepumpe. Men når selskaberne samtidig skal betale PSO for at bruge el til varmepumpen, hænger projekterne ikke længere sammen økonomisk.

- Hvis regeringens forslag betyder, at fjernvarmeselskaberne ikke skal betale PSO for at udnytte overskudsvarmen, så vil vi komme et betydeligt skridt tættere på at kunne bruge den i fjernvarmen fremfor at sende den op til fuglene. Det er jeg meget tilfreds med, siger Kim Mortensen

Dansk Fjernvarme nævner bl.a. Hedensted, der gerne vil udnytte overskudsvarmen fra de mange lokale virksomheder.

Men beregninger fra Hedensted Fjernvarme viser, at der hvert år skal betales mere end 2,7 mio. kr. i elafgifter og 1,2 mio. kr. i afgift på overskudsvarmen. Dermed er ønsket om at bruge overskudsvarmen stødt på grund.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden