Glæder sig over øl-strejke

Konkurrenterne glæder sig over, at strejken hos Carlsberg fortsætter. Hos Bryggeriet Fuglsang i Haderslev forsøger de at hjælpe de mange kunder, der ringer i disse dage.

Salgsdirektør Stephan Scheelke, Fuglsang, oplyser til TV SYD, at konkurrentens problemer er en kærkommen gave til bryggeriet.

- Vi introducerer en ny pilsner-øl netop nu, og det er jo netop den øl-type, som Carlsberg- og Tuborg-kunderne efterspørger mest.

Sløjt forår

Fuglsang har haft et sløjt forår. Specielt var salget i januar og februar meget dårligt.

Derfor har Fuglsang produceret til lager.

- Vi har masser af øl i kælderen, og kan klare tre uger ekstra efterspørgsel.

- Allerede tirsdag og onsdag i sidste uge var der mange kunder, som ringede for at høre, om vi kan hjælpe. Og det er fortsat i dag, fortæller Stephan Scheelke.

Pinsen reddet

I det omfang, at bryggeriet kan hjælpe, vil det gøre det. Men hvis strejken trækker ud, må Fuglsang sige nej til nye kunder.

Men Pinsen skulle være reddet i Sønderjylland - hvis man drikker Fuglsang...

Travlhed hos konkurrenter

Carlsbergs ølbiler holder fortsat stille i garagerne, og produktionen er sat på standby af de strejkende medarbejdere. Men konflikten hos Carlsberg betyder travlhed hos de danske konkurrenter.

- Vores kunder eftersøger mere øl, og vi er med til at lukke nogle huller. Det kommer som en gave lige nu, siger Martin Fisker, salgsdirektør på bryggeriet Vestfyen.

Hungrer efter salg

Forårets dårlige vejr betyder dårligt salg på bryggeriet, og den øgede efterspørgsel - både lokalt og i hele landet - er derfor en kærkommen gave, siger han.

- Vi hungrer efter noget salg, så det kommer meget belejligt for os. Carlsberg kommer jo i gang igen, så jeg tror ikke, at vi øger vores markedsandele på den lange bane. Men her og nu er det positivt for os, siger Martin Fisker.

Hos et andet af Danmarks store bryggerier, Royal Unibrew, mærkes det også i høj grad, at konkurrentens ølbiler holder stille.

- Det rykker ikke markedsandele for os, men vi kan mærke, at der er flere kunder, der ringen til os, siger kommunikationschef Jakob Rasborg fra Royal Unibrew, som blandt andet producerer ølmærkerne Albani, Ceres og Royal.