Glat føre fik bybusser til at stå stille hele formiddagen

Først omkring klokken 10.30 fredag kom bybusserne på gaden i Kolding. Det var morgenens glatte veje, der fik busserne til at holde stille så længe til de ventende passagerers undren.

Alle bybusserne er nu begyndt at køre igen - der skal dog forventes forsinkelser frem til ca. 11.30, oplyser Sydtrafik.

De regionale busser har kørt hele morgenen - men med forsinkelser. Og Rute 207 betjener indtil videre ikke Vester Nebel og Dons.

De mange ventende passagerer ved stoppesteder havde i formiddag svært ved at forstå, at der skulle gå så lang tid, inden busserne kom på gaden.

Ifølge Sydtrafik var det først ved 10.30-tiden muligt at komme rundt på de bakkede og smalle gader i Kolding, mens de regionale busser primært kører på de større veje, hvor der var saltet og ryddet tidligere.

- Det blev besluttet, at vi ikke kørte ud fra morgenstunden, da en testkørsel viste, at det ville give store problemer at komme rundt i Kolding med bybusserne, da der ikke var saltet og derfor spejlglat. Først ved 10.30-tiden viste en ny testkørsel, at det var forsvarligt at køre rundt i Kolding med busserne, oplyser Sydtrafiks presseansvarlige, Jesper Lunau, til TV SYD.

Kolding Kommunes kommunikationschef Lars Svoger fortæller til TV SYD, at saltningen af kommunens veje og gader er sat i gang i to omgange, nemlig klokken 23 torsdag aften og igen klokken 04 fredag morgen. Det sker efter en plan, hvor de største og vigtigste veje bliver saltet først.

Modsat bybusserne, så har kommunens skraldebiler været på gaden som normalt.